Ανακοινώσεις Σ.Κ.Α.Ξ.  

Αναδιάταξη – Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας

astynomia-xanthi-exoteriko-2

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΞΑΝΘΗΣ

ΟΔΟΣ : ΝΕΣΤΟΥ 2Α – T.K67131 ΞΑΝΘΗ

ΤΑΧ. ΘΥΡΙΔΑ 79 ΤΗΛ. – FAX : 2541023724

www.skanx.gr email: skanxgr@yahoo.gr

 

Αριθ. Πρωτ. : 255/2016

Ξάνθη, 28 Αυγούστου 2016

 

ΠΡΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

 

ΘΕΜΑ: « Αναδιάταξη – Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας »

 

 

Σε απάντηση του υπ’ αριθ. 400/1/32 από 25-08-2016 έγγραφο σας και βάσει του σχεδίου που μας κοινοποιήθηκε σχετικά με το ανωτέρω θέμα έχουμε να διατυπώσουμε τις εξής απόψεις :

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών στο νομό Ξάνθης κατά ένα μεγάλο μέρος μας βρίσκει σύμφωνους διότι οι βασικές απαιτήσεις μας υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα η βασική και επιτακτική ανάγκη του νομού μας υλοποιείται δημιουργώντας αστυνομικό τμήμα στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, μιας και οι απαιτήσεις της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων της (θρησκευτικών και γεωγραφικών) καθιστούσε αναγκαία την ύπαρξη του με την επαρκή επάνδρωση του. Όσον αφορά το θέμα της επάνδρωσης του και κατόπιν διαβεβαίωσης του γενικού γραμματέα του υπουργείου μας για την εύρυθμη λειτουργία ενός οποιουδήποτε τμήματος απαιτείται ο αριθμός των τριάντα (30) αστυνομικών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υπάρχων αστυνομικός σταθμός λειτουργεί με οργανική δύναμη των δεκαέξι (16) αστυνομικών και οι επιπλέον οργανικές αλλά και υπάρχουσες θέσεις απαιτούμε να καλυφθούν με έκτακτες εξωτερικές μεταθέσεις, διότι οι ήδη υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Ξάνθης έχουν κληθεί να επανδρώσουν νέες υπηρεσίες (δύο Κ.Α.Μ., ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., Μεθοριακός Σταθμός Αγ. Κων/νου), με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες υπηρεσίες του νομού μας να έχουν αποδυναμωθεί και να μην είναι σε θέση να αντέξουν μια τέτοια κίνηση.

Η ένσταση μας στο εν λόγω σχέδιο είναι η κατάργηση του Α.Σ. Σελέρου. Ο λόγος ύπαρξης του, έστω και ως Α.Σ., είναι ουσιώδης και αναγκαίος κατ’ εμάς, διότι η αύξηση του πληθυσμού στην εν λόγω περιοχή είναι ραγδαία, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης και ο λόγος ύπαρξης του είναι ακριβώς ο ίδιος, για τον οποίο παραμένουν οι υπηρεσίες της ορεινής μας περιοχής. Συν τοις άλλοις το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι ο επαρχιακός δρόμος Ξάνθης – Ιάσμου, στον οποίο καθημερινά κινούνται χιλιάδες οχήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η πρόταση μας θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση η οργανική δύναμη του εν λόγω σταθμού, καθώς και οι αστυνομικές αρμοδιότητες του να μεταφερθούν στην προϊστάμενη υπηρεσία, που είναι το Α.Τ. Γενισέας,  το οποίο αστυνομεύει το Δήμο Αβδήρων, όπου ανήκει και η περιοχή του σταθμού. Σε διαφορετική περίπτωση το Α.Τ. Ξάνθης θα επωμιστεί ακόμη ένα μεγάλο βάρος και η εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και η αστυνόμευση της περιοχής θα είναι ουσιαστικά αδύνατη.

Με ικανοποίηση μας διαπιστώσαμε ότι οι υπηρεσίες της ορεινής περιοχής του νομού μας (Α.Τ. Εχίνου, Α.Σ. Μύκης, Α.Τ. Σταυρούπολης) διατηρούνται όλες, διότι οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα ήταν εγκληματική.

Παρατηρήσεις και επισημάνσεις επ’ αυτού είναι οι ανωτέρω και παρακαλούμε να διαβιβαστούν προς τη φυσική και πολιτική μας ηγεσία.