Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Εφτά χρόνια αδιαφορία !

Σαν σήμερα (15-01-2010)πριν 7 χρόνια εγκαινιάστηκε η συνοριακή διάβαση Αγίου Κωνσταντίνου -Ζλατογκράντ από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών. Η προχειρότητα όμως του Ελληνικού κράτους μεγάλη και η αδιαφορία του μεγαλύτερη,ως προς τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού στον συνοριακό σταθμό
Η μετάβαση σε αυτό το απομακρυσμένο σημείο του Νομού μας με το υπάρχων οδικό δίκτυο είναι επιεικώς επικίνδυνη. Μπορεί και να είναι ο μοναδικός δρόμος παγκοσμίως που ενώνει δυο χώρες ο οποίος ενώ είναι διπλής κυκλοφορίας έχει μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.Οι κατολισθήσεις από τα βουνά συνεχείς,ενώ το χιόνι και ο πάγος είναι μόνιμο τους χειμερινούς μήνες.
.Ο χώρος εργασίας απλά ανύπαρκτος.Το Αστυνομικό προσωπικό εργάζεται σε έδαφος του γειτονικού κράτους-χωρίς να λαμβάνει κάποιο επίδομα-μην έχοντας την δυνατότητα να έχουν τον ατομικό τους οπλισμό. Κατάλυμα για τις προσωπικές ανάγκες δανεικό θέρμανση δανεική.Η Δ.Α. δηλώνει αναρμόδια και το σωματείο έχει πάρει τον ρόλο της διαχείρισης για τα αυτονόητα που πρέπει να παρέχονται σε κάθε εργαζόμενο.
Οι συζητήσεις ,οι υποσχέσεις και τα ΄΄θα΄΄ τελείωσαν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για τα παραπάνω προβλήματα καθώς και για άλλα πολλά τα οποία απασχολούν καθημερινά το αστυνομικό προσωπικό που καλείτε να εκτελέσει υπηρεσία.

ΓΟΥΝΑΡΊΔΗΣ Νικόλαος

Γ.Γραμματέας Σ.Κ.Α.Ξάνθης