Ανακοινώσεις Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Συνάντηση με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης

Στις 11 Μαρτίου 2017 ημέρα Σαββάτο και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξάνθης συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβούλιου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης με τους Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ξάνθης.

Βασικός σκοπός της συνάντησης μας ήταν το θέμα της ένταξης των σωμάτων ασφάλειας σε ένα νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο φημολογείται ότι θα επιφέρει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς μας. Ζητήθηκε από τους κυβερνώντες Βουλευτές του Νομού μας να είναι αντίθετοι σε ψήφιση νέων περικοπών υπό την μορφή νέου μισθολογίου.

Ακόμη ένα πρόβλημα που συζητήθηκε και βασανίζει την Δ.Α. Ξάνθης συνεχίζει να παραμένει η συνεχής μείωση προσωπικού της Διεύθυνσης μας, είτε με αποσπάσεις σε νησιά, είτε με την επάνδρωση νέων υπηρεσιών από τους ήδη λιγοστούς αστυνομικούς με την πρόταση μας να είναι η αύξηση των αστυνομικών μέσω έκτακτων μεταθέσεων του τρέχοντος έτους και ο περιορισμός των αποσπάσεων.

Επίσης τους παρουσιάσαμε την τραγική εικόνα της διαχείρισης της Δ.Α. Ξάνθης, η οποία αδυνατεί από τον Αύγουστο του 2016 να προβεί σε οποιαδήποτε αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση με τα διαδικαστικά προκειμένου να έχει ο κάθε αστυνομικός τα απαραίτητα. Η απάντηση τους στο θέμα ενδεχόμενων περικοπών στους μισθούς μας ήταν ότι δεσμεύσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης σε τέτοιες συνθήκες είναι λίγο δύσκολο να πάρουν, με κύριο μέλημα τους να παραμένει ο αγώνας για την προστασία των εργαζομένων μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια, τα οποία καθορίζονται από την κυβερνητική γραμμή. Για τα τοπικά μας θέματα δεσμεύτηκαν ότι θα τα εξετάσουν και θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών της Ξάνθης.

Αμφότεροι δεσμευτήκαμε σε νέα συνάντηση μόλις γίνει γνωστό το μισθολόγιο των αστυνομικών, διότι διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το αν θα περιοριστούν κι άλλο οι μισθοί μας σε αντίθεση με την άποψη των Βουλευτών του Νομού μας.