Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Ν. Γουναρίδης: «Είμαστε αναποτελεσματικοί γιατί είμαστε… λίγοι» – «Ναι στις επιχειρήσεις στο Δροσερό αλλά δεν αρκεί ο αριθμός μας…»

«Μάχη» μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν καταδιώκοντας έναν Δροσερίτη, δόθηκε προχθές το βράδυ,  στον οικισμό του Δροσερού.

Για την ιστορία η καταδίωξη ξεκίνησε από τα διόδια της Μουσθένης, όταν ο διωκόμενος, δεν σταμάτησε σε έλεγχο των Αστυνομικών αλλά ούτε στα διόδια και έτσι περιπολικό με 3 άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ξεκίνησε την καταδίωξή του, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τον οικισμό του Δροσερού (την στιγμή που δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ενίσχυσαν το περιπολικό της Καβάλας).

Ο διωκόμενος, μπήκε στο σπίτι του αδερφού του με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον βγάλουν έξω.

Στο μεταξύ εκατοντάδες κάτοικοι, την ίδια στιγμή, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα, σπάζοντας δύο περιπολικά και μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ευτυχώς δεν υπήρξε ο οποιοσδήποτε τραυματισμός των οργάνων της τάξεως, αφού οι αστυνομικοί, ύστερα από εντολή του κέντρου προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση, χωρίς φυσικά να γίνει σύλληψη εκείνη την ώρα.

Τέλος έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του διωκόμενου, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, για φθορές και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…ΛΙΓΟΙ»

Γεγονότα τα οποία επιβεβαιώνει στην «Θ» και στην Thraki.com.gr ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης κ. Νίκος Γουναρίδης, ο οποίος μάλιστα μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «το γεγονός της αναποτελεσματικότητας μας, οφείλεται στην έλλειψη του δυναμικού…»

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει ότι «η Συνδικαλιστική Κίνηση έχει λάβει γνώση του γεγονότος. Είναι ένα γεγονός που καθημερινά το βιώνουν οι Αστυνομικοί, λόγω της… πορείας που έχουν οι αποφάσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας μας. Τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων, το Υπουργείο μας έχει βάλει στο «μέτρο», 5 να φεύγουν από την Αστυνομία και 1 να μπαίνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί πάρα πολύ το προσωπικό της Αστυνομίας. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία μας, αυτή την στιγμή, ενδιαφέρεται περισσότερο για τα νούμερα και όχι για να λυθούν τα προβλήματα εκεί που υπάρχουν. Και εμάς και τους πολίτες μας αντιμετωπίζουν σαν «αριθμούς». Θέλουν να φαίνονται κάποια νούμερα για να δείχνουν ότι γίνεται δουλειά. Δεν ήμουν στο σημείο, απλά έχω μιλήσει με τους συναδέλφους και μου εξήγησαν ότι τα πράγματα έγιναν έτσι ακριβώς όπως αναφέρατε (σ.σ για το περιστατικό στο Δροσερό). Εμείς σαν Αστυνομία μπαίνουμε στο Δροσερό. Από την μια δεν είναι «άβατο» αλλά από την άλλη είμαστε λίγοι σαν προσωπικό αυτοί που μπαίνουμε, είμαστε αναποτελεσματικοί και μέχρι τώρα ήμασταν και τυχεροί που δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Κάποιοι μικροτραυματισμοί, (όπως χτυπήματα επιπόλαια σε χέρια και σε πόδια) υπάρχουν, όμως ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου. Εμείς ως Συνδικαλιστική Κίνηση, θέλουμε να φυλάξουμε τους συναδέλφους μας από όλα αυτά τα προβλήματα και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προς το Αρχηγείο μας και στην φυσική και στην πολιτική ηγεσία μας, ώστε να λάβουν γνώση όλων αυτών των προβλημάτων και να δώσουν λύση. Μέχρι τώρα δεν έχουμε εισακουσθεί πουθενά».

 

«ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ…»

«Αν ήταν μεγαλύτερη η δύναμή μας στο Δροσερό, θα ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που κάνουν κάποιοι από τους κατοίκους του Δροσερού» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς σαν Συνδικαλιστική Κίνηση και εγώ προσωπικά, αναφέρουμε σε όλους τους συναδέλφους, όταν διαπιστώνουν μεγάλο όχλο και κατοίκους σε κατάσταση μέθης (λόγω των γάμων ή των λοιπών εκδηλώσεων που γίνονται) να προσέχουν πρώτα τον εαυτό τους και να ενημερώνουν το κέντρο και να ζητούν ενισχύσεις. Τώρα το από… που θα τις βρουν τις ενισχύσεις, είναι ένα άλλο θέμα».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον οικισμό του Δροσερού και για τα μικρά ή μεγαλύτερα (ανάλογα με την περίπτωση και όχι από όλους τους κατοίκους) που δημιουργούνται έχει λάβει γνώση και ο Εισαγγελέας Ξάνθης, από τον προηγούμενο ομόλογό του και από την αρχή της θητείας του και βλέποντας και από τα πινάκια, όπως εξηγούν οι συνδικαλιστές.

 

«ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΣ…»

 

«Το ζήτημα είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει και μια αναδιάρθρωση στον νομό μας. Έκλεισε ο Σταθμός του Σελέρου και όλη αυτή η περιοχή μέχρι το Σούνιο, έχει έρθει στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Ξάνθης. Αυτό σημαίνει παραπάνω εργασία από τα ίδια άτομα και χωρίς ενίσχυση όπως κανονικά πρέπει με εξωτερικές μεταθέσεις. Αυτή την στιγμή λοιπόν, με ένα δυο περιστατικά εκτός Ξάνθης, μένει ανοχύρωτη όλη η πόλη από την Αστυνομία» εξηγεί επίσης ο κ. Γουναρίδης, ενώ αναφορικά με το αν θα έπρεπε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο δυναμικό για να γίνονται συχνές επιχειρήσεις στην περιοχή του Δροσερού, σημειώνει ότι «αυτό θα ήταν ο,τι καλύτερο. Το να μπορούν να γίνονται επιχειρήσεις συνέχεια. Το ζήτημα είναι ότι σαν Σωματείο αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το προσωπικό το λιγοστό που υπάρχει και ασχολείται με την αστυνόμευση της Ξάνθης, έχει εξουθενωθεί. Για να βγάλουμε τα «νούμερα» και τις βάρδιες που θέλει η διοίκησή μας, έχουν παραβιαστεί πάρα πολλά Προεδρικά Διατάγματα που σχετίζονται με τον χρόνο εργασίας των Αστυνομικών. Έχουμε φτάσει σε εποχές εργασίας Αστυνομικών πριν 50 χρόνια. Έχουμε σπαστά ωράρια (πρωί – βράδυ), συνεχόμενα βραδινά κλ.π προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

 

«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Π.Κ.Ε…»

Αξιοσημείωτο επίσης στην όλο θέμα είναι το γεγονός ότι τόσο η Διμοιρία της Ξάνθης, όσο και η ομάδα της Ο.Π.Κ.Ε, δύο δυναμικές υπηρεσίες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια προβλήματα έχουν γίνει εσωτερικοί μετανάστες. Φράση την οποία χρησιμοποιεί και ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, προκειμένου να εξηγήσει ότι «οι υπηρεσίες τους είναι στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο (στον τελικό κυπέλλου Βόλου για παράδειγμα). Φεύγουν δηλαδή συνεχώς από την Ξάνθη. Για παράδειγμα, προχθές διατέθηκε η δύναμη της Ο.Π.Κ.Ε για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή το απόγευμα και τις βραδινές ώρες απασχολήθηκαν και τα άτομα της Διμοιρίας. Άτομα που δουλεύουν φυσικά σε… υπηρεσίες της πόλης. Οι μάχιμοι δηλαδή Αστυνομικοί που κυκλοφορούν στην πόλη της Ξάνθης. Και αυτό δεν είναι ένα γεγονός μιας ημέρας. Καθημερινά τον τελευταίο μήνα κάνουν… ταξίδια και με διαταγές της τελευταίας στιγμής. Τους ενημερώνουν την ίδια ημέρα ότι σε λίγες ώρες φεύγουν».

ΠΗΓΗ  www.thraki.com.gr