Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Επίσκεψη σε Α.Τ. Εχίνου, Α.Σ. Μύκης και Μεθοριακό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης

Ο Πρόεδρος, ο Γενικός και η Οργανωτική Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης πραγματοποίησαν την 24-06-2019, επίσκεψη στο Α.Τ. Εχίνου, Α.Σ. Μύκης και Μεθοριακό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου, συζητώντας με τους συναδέλφους και τους διοικητές των Υπηρεσιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας καθώς και η τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας του προσωπικού αποτελούν αυτονόητα και κυρίαρχα ζητήματα για τη διοίκηση, με την τήρηση τους να είναι πιστή.

Το πρόβλημα στο οποίο εστιάσαμε και ανέφεραν οι συνάδελφοί μας, είναι η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η έλλειψη καθαριότητας που αποτελεί το σοβαρότερο θέμα. Και στις δυο Υπηρεσίες οι συνάδελφοι καθαρίζουν μόνοι τους τις κτιριακές εγκαταστάσεις και αγοράζουν καθαριστικά από την τσέπη τους.

Επιπλέον, οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στον μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου, πέραν του Γολγοθά που αντιμετωπίζουν για την καθημερινή τους μετακίνηση στο σημείο (συνεχείς στροφές, δρόμος με κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, καθιζήσεις, δρόμος στενός και δύσβατος) καλούνται να διαχειριστούν τόσο την έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και την απουσία απαιτούμενων – κατάλληλων υποδομών ώστε να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους απερίσπαστοι, με επαγγελματισμό, σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Η 24/ωρη υπηρεσία σε βουλγάρικο έδαφος χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και μέσα, καθίσταται προβληματική. Οι συνάδελφοι παραμένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα τους δυσχερείς χειμερινούς μήνες. Το κοντέινερ που έχει παραχωρηθεί από τις Βουλγάρικες Αρχές για τις ανάγκες τους δεν επαρκεί και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις αναγκαίες υποδομές.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να πάψουν πια να σφυρίζουν αδιάφορα, να αντιμετωπίσουν επιτέλους τους συναδέλφους του Μεθοριακού Σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου ως Αστυνομικούς της Δ.Α. Ξάνθης και όχι ως Βούλγαρους Αστυνομικούς.

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης θα συνεχίσει τις επιτόπιες επισκέψεις στις Υπηρεσίες και οποιαδήποτε αυθαιρεσία – παρατυπία της Διοίκησης δε θα μένει αναπάντητη.