Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Επίθεση σε αστυνομικούς της Δ.Α. Ξάνθης από κατοίκους γνωστού οικισμού..

Ξάνθη, 05 Οκτωβρίου 2019

Αρ. Πρωτ : 224 /2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : «Το ποτήρι ξεχείλισε»

Μια μέρα μετά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας με τα φώτα της δημοσιότητας να σβήνουν, η καθημερινότητα για εμάς τους αστυνομικούς συνεχίζεται δυσοίωνη με τους κατοίκους του περίφημου οικισμού της πόλης, του Δροσερού, να μας υπενθυμίζουν ότι η εικόνα της πόλης διαφέρει κατά πολύ από αυτήν των εορταστικών εκδηλώσεων.

φωτο αρχείου

Αυτή την φορά κάτοικοι του οικισμού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που διενεργούσαν έναν τυπικό έλεγχο σε ύποπτα άτομα, τα οποία αρχικά διέφυγαν του ελέγχου και κινήθηκαν προς τον οικισμό τους, όπου τους παρέχουν οι φίλοι και γείτονες την απαραίτητη προστασία. Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και οι εκτεταμένες ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα.

Η Ένωση μας έχει επισημάνει στο παρελθόν, πολλές φορές, την κρισιμότητα της κατάστασης στον εν λόγω οικισμό, ζητώντας από την ηγεσία μας απεγνωσμένα την ενίσχυση της Ξάνθης με αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να προσφέρουμε την ασφάλεια στον Ξανθιώτη/τισσα, καθώς σε αμέτρητα περιστατικά, που δεν δημοσιοποιούνται, είμαστε μόνοι μας, ανήμποροι να αντιδράσουμε και να πράξουμε το καθήκον μας.
Εμείς και τα μέλη μας είμαστε αυτοί που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους πολίτες της πόλης που δικαίως φωνάζουν. Εσείς κύριοι που κάθεστε αναπαυτικά στις καρέκλες σας και αποφασίζετε για τις δικές μας ζωές, οφείλετε πλέον να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στους υφισταμένους σας και στους κατοίκους αυτής της πόλης.
Ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την αστυνόμευση της πόλης και καλούμε όλους τους αρμοδίους να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν ό,τι προλαβαίνουν. Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα αμέτρητο κατάλογο παρόμοιων επιθέσεων, το οποίο όμως ξεχείλισε το ποτήρι…
Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε κι αυτό να περάσει στα “ψιλά”. Εσείς κύριοι θα αφήσετε κάποιους να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο;;;

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης