Χωρίς κατηγορία Σ.Κ.Α.Ξ.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφερόμενοι στην κατωτέρω (ακολουθούμενη) ανακοίνωση της ιδιωτικής κλινικής ¨ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ¨, επιβεβαιώνουμε το περιεχόμενο αυτής, σχετικά με το γεγονός που αφορά την έλλειψη ενημέρωσης για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ειδικότερα και σχετικά με την από 11-12-2019 δημοσίευσή μας, στον ιστότοπο της ένωσής μας (www.skanx.gr), γίνεται λόγος στη πραγματοποίηση συγκεκριμένης επέμβασης σε κλινική του παραπάνω ομίλου στην Αθήνα για τη μικρή Πελαγία, όπου αναφέρεται πως εκείνη την στιγμή είχε συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό, το ποσό των 4.000 περίπου ευρώ, ενώ απαιτούνται πολύ περισσότερα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον προγραμματισμό της.

Όλες οι πληροφορίες που παρατίθενται στη δημοσίευσή μας, αποτελούν υλικό αντλούμενο τόσο από επικοινωνία με τη μητέρα της μικρής Πελαγίας, όσο και από σχετικό έγγραφο της καθηγούμενης της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, Γερόντισσας Σεργίας, όπου φιλοξενείται η μικρή Πελαγία.

Η αναφορά μας, εκφράζει την επιθυμία της μητέρας, η οποία, καθοδηγούμενη από θεράποντες Σέρβους ιατρούς, σχετικά με τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος, επέλεξε, η αναφερόμενη ακτινοχειρουργική επεμβατική μέθοδο (cyberknife), να πραγματοποιηθεί στην κλινική ¨ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ¨, που εξειδικεύεται σε αυτή και έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς παρόμοια περιστατικά. Σχετική ενημέρωση της κλινικής, σύμφωνα με τη μητέρα, θα ελάμβανε χώρα, μέσω της Σερβικής ιατρικής ομάδας, αμέσως μετά τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται ότι μεσημβρινές ώρες της 20-12-2019, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική ενημέρωση της κλινικής ¨ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ¨ και συγκεκριμένα του Regional Manager της παραπάνω εταιρίας Κου Στέλιου Κούβαρη, ενώ σχετικός ιατρικός φάκελος (MRI κτλ) θα μεταβιβαστεί άμεσα, προς εκτίμηση και λήψη αποφάσεων.

Η Ένωση μας και όλοι οι αστυνομικοί της Ξάνθης, ενεργοποιηθήκαμε κατόπιν σχετικών εκκλήσεων για οικονομική βοήθεια και οι ενέργειές μας, διακρίνονται αποκλειστικά από αισθήματα ανιδιοτέλειας, ανθρωπισμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική κοινωνία είχε ήδη ευαισθητοποιηθεί για την μικρή Πελαγία, καθώς το γεγονός είχε ανακοινωθεί από ΜΜΕ της περιοχής και αντίστοιχες ενέργειες είχαν προηγηθεί από τοπικούς φορείς και συλλογικότητες.

Το γεγονός ότι ο όμιλος ¨ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ¨, στο κομμάτι που εμπλέκεται, προτίθεται να αναλάβει την θεραπεία της ασθενούς, καταδεικνύει κοινωνική ευαισθησία καθιστώντας μας ιδιαίτερα ευτυχείς, καθώς τοποθετείται στην κορυφή της τεράστιας προσπάθειας, που εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος, κ.τ 6937234728

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης, κ.τ 6986981047

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ Σ. ΓΟΥΡΛΗ

Αναφορικά  με   τα   δημοσιεύματα , για  την συγκέντρωση  χρημάτων με πρωτοβουλία της Συνδικαλιστικής Κίνησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης , για την    13χρονη μαθήτρια  του Εκκλησιαστικού  Γυμνασίου Ξάνθης ,    κατά τα οποία, φέρεται ότι  13χρονη μαθήτρια,  πρόκειται να υποβληθεί  άμεσα σε ακτινοχειρουργική  επέμβαση,  με  την  διενεργουμένη στην  Κλινική   του Ομίλου Ιατρόπολις , τεχνική Cyberknife , σας ενημερώνουμε ότι η Κλινική μας ,ουδέποτε έλαβε γνώση του συγκεκριμένου   περιστατικού, ουδεμία δε   ιατρική πράξη έχει προγραμματιστεί  στις εγκαταστάσεις της, για τη  συγκεκριμένη ασθενή,  έναντι οιασδήποτε  αμοιβής μας .

Δια της παρούσης μας, ενημερώνουμε  κάθε ενδιαφερόμενο ,  ότι   η Κλινική μας, όπως επανειλημμένα έχει πράξει ,διαπνεόμενη από αισθήματα κοινωνικής  ευαισθησίας   και αλληλεγγύης  ,  προτίθεται  να αναλάβει τη θεραπεία  της ασθενούς ,εφόσον  ενημερωθεί  προσηκόντως για το  περιστατικό .

Παρακαλούμε,   όπως προβείτε ,  στην άμεση διόρθωση των   σχετικών δημοσιευμάτων , αναφορικά με την Κλινική του Ομίλου Ιατρόπολις,   ευελπιστώντας  ότι  αυτά αναφέρονται στην Κλινική μας  ,  εκ παραδρομής  και όχι κακόβουλα .

Για την  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Σ. ΓΟΥΡΛΗΣ