Ανακοινώσεις Σ.Κ.Α.Ξ.  

Πέτρος Χατζηαντωνίου, πρόεδρος Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης

Αναφορικά με το αίτημα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης για την επαναλειτουργία της σχολής Αστυφυλάκων στο κτίριο που λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, μίλησε στον Alpha 96.5, ο πρόεδρος της Κίνησης, Πέτρος Χατζηαντωνίου.

“Στην αρχή είχε γίνει προσωρινά, μας είχαν διαβεβαιώσει οι Αρχές ότι θα γίνει για ένα χρόνο”, αναφέρει ο κ. Χατζηαντωνίου και προσθέτει ότι, πλέον βρίσκονται ήδη στον τρίτο χρόνο λειτουργίας και σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση, θα λειτουργεί μόνιμα ως Κέντρο Κράτησης.

Επιπλέον, ο κ. Χατηζαντωνίου μίλησε και για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Κράτησης, υπογραμμίζοντας ότι επικρατεί συνωστισμό και φόβος για διάδοση ασθενειών, “τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συναδέλφους που βρίσκονται εκεί”. “Σαν Κέντρο δεν είχε φτιαχτεί για προδιαγραφές για να είναι μία φυλακή γιατί, στην ουσία, είναι μία φυλακή. Για σχολείο, για εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων είχε άλλες προδιαγραφές και, αυτή τη στιγμή, έχει μετατραπεί με πρόχειρες ενέργειες σε ένα Κέντρο Κράτησης”, ολοκληρώνει ο ίδιος, χαρακτηριστικά.

http://www.alpha965.gr/πέτρος-χατζηαντωνίου-πρόεδρος-συνδι/