Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Νέο μισθολόγιο….?

Κοινό μυστικό πλέον το νέο μισθολόγιο κανένας δεν γνωρίζει αλλά όλοι «ξέρουμε»……

Θα κάνω μια πρόβλεψη ας βγω ψεύτης …. Το μισθολόγιο είναι έτοιμο και η εφαρμογή θα αρχίσει πολύ σύντομα. Τι θα προβλέπει? Οι μισθολογικές προαγωγές 19 στον αριθμό θα γίνουν παρελθόν, πλέον θα υπάρχουν οι κλίμακες (13 κλίμακες ) αντίστοιχα με τα χρόνια υπηρεσίας. Θα εφαρμοστούν με τέτοιο τρόπο ώστε θα εξαναγκάζονται πλέον όλοι οι συνάδελφοι να κάθονται μέχρι τα 60 τους έτη και να τους αποστρατεύει η υπηρεσία ή 40 χρόνια υπηρεσίας πραγματικής (ακόμη και όσοι αναγνώρισαν την μάχιμη 5 ετια) για να λάβουν το μέγιστο των αποδοχών τους. Και επειδή όλα είναι αλυσίδα όταν εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούγεται ότι ο ίδιος ο Αρχηγός μας θα λαμβάνει το ποσό των 1200 ευρώ για σύνταξη ας υπολογίσουμε οι υπόλοιποι τι θα πάρουμε…………..
Οι συντάξεις θα κυμαίνονται από τα 1200 μέχρι τα 800 ευρώ ανάλογα ….. με πλήρη χρόνια υπηρεσίας , τα 40 χρόνια πραγματικά. Το έτος 2018 είναι πλέον πολύ κοντά όλοι στο ίδιο το καζάνι (ΕΦΚΑ) πλέον παλιοί και νέοι όλοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση και επαναυπολογισμο με ότι συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα για όσους δεν γνώριζαν και αποχώρησαν από την υπηρεσία με 25 έτη υπηρεσίας.
Το νέο μισθολόγιο όταν κατατεθεί και επίσημα θα προβλέπει μειώσεις στις αποδοχές όλων μας…… η «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» (σε εισαγωγικά ) θα είναι ότι θα καταφέρουν όσοι μας λυπούνται όπως λένε και αναγνωρίζουν το δύσκολο έργο μας καθώς και όσοι μάχονται για τα συμφέροντα μας ότι τελικά ΔΕΝ θα μειωθούν οι αποδοχές μας…. Απλά θα παγώσουν όπως πάγωσαν για δυο χρόνια θα παγώσουν για πολύ περισσότερο μέχρι να συμπληρώσουμε τα χρόνια υπηρεσίας για τις ανάλογες κλίμακες.

Αν συμβούν όλα τα παραπάνω όλοι καταλαβαίνουμε ότι το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο και κάποιοι συμφώνησαν ήδη ……..

Τα μεγάλα λόγια από κάποιους και τα κροκοδείλια δάκρυα πλέον τα σιχαθήκαμε κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν πράξη…… όλους μας αφορά αυτό που γίνεται και πρόκειται να συμβεί …….

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ Πέτρος

Πρόεδρος  Σ.Κ.Α.Ξάνθης