Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Tι ποινή επιβλήθηκε σε αλλοδαπό που μαχαίρωσε Αστυνομικό στο Κιλκίς

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μηνός επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 25χρονο Σύρο πρόσφυγα ο οποίος μαχαίρωσε αστυνομικό σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, πέρυσι το καλοκαίρι. Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση και οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.
Ο μάρτυρας αστυνομικός που έπεσε θύμα της επίθεσης κατέθεσε ότι, ως αποσπασμένος από την Αχαία, εκτελούσε υπηρεσία, μαζί με άλλους 5 συναδέλφους του, στη συγκεκριμένη δομή προσφύγων, προσπαθώντας να διαχειριστούν περί τις 4000 πρόσφυγες.
Κατά τη διάρκεια επεισοδίου ο αστυνομικός δέχτηκε μαχαιριά στο πιγούνι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έραψαν την πληγή με 19 ράμματα.
Στην απολογία του ο 25χρονος κατηγορούμενος ανέφερε ότι επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε υποβάλει αίτηση ασύλου. Όταν έφθασε στο κέντρο φιλοξενίας είδε αναταραχή, την πεθερά του να έχει λιποθυμήσει και τον πεθερό του να πετάει καρέκλες. Ο αστυνομικός τον αγκάλιαζε προσπαθώντας να τον σταματήσει και τότε επενέβη ο ίδιος με το μαχαίρι που κουβαλούσε πάντα επάνω του για λόγους ασφαλείας.
Ανέφερε ότι η έγκυος γυναίκα του απέβαλε μετά το παραπάνω περιστατικό και εμφανίστηκε μετανιωμένος, καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν με το κεφάλι σκυμμένο, ενώ επισήμανε και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας Κιλκίς.