Ανακοινώσεις Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Αρνήθηκε την παρουσία συνδικαλιστών σε συγκέντρωση προσωπικού ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 12-06-2018 κατόπιν διαταγής του κ. Διευθυντή της Δ.Α. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση προσωπικού της Υπηρεσίας Τ.Σ.Φ. Ξάνθης, στην οποία παραβρέθηκαν ο Διευθυντής και ο εποπτεύων την Υπηρεσία Υποδιευθυντής. Ύστερα από παράπονα που δέχθηκε το σωματείο μας από αστυνομικούς που υπηρετούν στην ανωτέρω Υπηρεσία, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία αντιπροσωπείας του σωματείου στην συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Στη θέα των μελών του διοικητικού συμβουλίου, πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση και αφού υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της Υπηρεσίας για την παρουσία μελών στη συγκέντρωση, ο κ. Διευθυντής ενοχλήθηκε και αρνήθηκε αναίτια την παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς καν να δικαιολογήσει την απόφαση του αυτή, λέγοντας συγκεκριμένα στον Διοικητή της Υπηρεσίας «εάν θέλεις συγκέντρωση με τους συνδικαλιστές, εγώ αποχωρώ».

Με πρωτοβουλία των μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό και αφού ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση, ζητήθηκε από τον Διευθυντή να παραμείνει στην αίθουσα για να ακουστούν τα παράπονα των συναδέλφων ενώπιον του και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς ο ίδιος να δεχθεί, λέγοντας: «ακούστε τα εσείς και ελάτε να μου τα πείτε στο γραφείο μου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αξιωματικός με την συμπεριφορά του απαξιώνει τον θεσμό του συνδικαλισμού και αρνείται την παρουσία μελών του διοικητικού σε συγκέντρωση προσωπικού, πιθανόν αποσκοπώντας στον εκφοβισμό των συναδέλφων να αναδείξουν τα προβλήματα τους.

Κατόπιν τούτων, καταγγέλλουμε την πρακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού έργου και ζητούμε από την φυσική και συνδικαλιστική μας ηγεσία να λάβει θέση επί του περιστατικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης