Ανακοινώσεις Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί απο τον Α/Δ της Δ.Α. Ξάνθης προς τις γυναίκες αστυνομικούς του Τ.Σ. Φύλαξης Ξάνθης

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την 12-06-2018, κατόπιν Δ/γής του κ. Δ/ντή της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση προσωπικού του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Ξάνθης στην οποία παρίστατο ο ίδιος καθώς και ο εποπτεύων για την λειτουργία του Τ.Σ.Φ., Α΄ Βοηθός Δ/ντού.

Προς μεγάλη έκπληξη, μας μεταφέρθηκαν παράπονα από το γυναικείο προσωπικό του προαναφερόμενου Τμήματος, μέλη του Σωματείου μας, καθώς ο λόγος του κ. Δ/ντή Δ.Α. Ξάνθης ξεκίνησε ως εξής:

«όλοι είμαστε Αστυνομικοί, όλοι έχουμε υποχρεώσεις είτε άνδρες είτε γυναίκες, δεν είστε μοντέλα – δεν ήρθατε για μοντέλα ….. είδα γυναίκα από την Ελβετία και φαινόταν από το βλέμμα ότι ήταν αστυνομικός» κ.α.

Τα παραπάνω μόνο προσβλητικά μπορούν να θεωρηθούν για το γυναικείο αστυνομικό προσωπικό της παραπάνω Υπηρεσίας που σημειωτέον απαριθμούνται σε μόλις επτά -7- (εκ των οποίων οι δύο -2- βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου). Οι γυναίκες Αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος προσφέρουν τα μέγιστα και διατίθενται σε υπηρεσίες όπως και το ανδρικό προσωπικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που διατέθηκαν σε μεταγωγές κρατουμένων αλλοδαπών (ανδρών – γυναικών) αλλά και παρέμειναν στην Υπηρεσία, όσες ώρες χρειάστηκε, για να συμπράξουν σε δικογραφία για αυτόφωρο αδίκημα που αφορούσε διακίνηση παράτυπων μεταναστών από οργανωμένα κυκλώματα. Μάλιστα, οι υποθέσεις διακίνησης αλλοδαπών αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 κατά 187,50% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, οπότε και τα αυτόφωρα.

Ειλικρινά δεν περιμέναμε τέτοια απαξίωση στο έργο των γυναικών συναδέλφων, δεδομένου ότι και στο γραφείο προσωπικού της Δ/νσης προΐσταται γυναίκα Αστυνομικός αλλά επίσης και στο γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων αλλά και σ’ αυτό της Έκδοσης ταυτοτήτων, των οποίων (γυναικών) η δουλειά αν και υπέρμετρη, ωστόσο άριστη και αποτελεσματική.

Το ίδιο το Αρχηγείο με διάφορες εγκυκλίους, εξαίρει το ρόλο του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και επισημαίνει την αποτελεσματικότητά του στις περιπτώσεις συμμετοχής του σε επιχειρησιακές δράσεις διαχείρισης περιστατικών που απαιτούν ιδιαίτερη προσέγγιση και χειρισμό. Επιπλέον, με τις πολιτικές του, καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση περιστατικών άνισης και μεροληπτικής αντιμετώπισης των γυναικών αστυνομικών στον εργασιακό χώρο.

Η γυναίκα αστυνομικός υπηρετεί πλέον σε όλες σχεδόν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πόσο πρέπει να αγωνισθεί το γυναικείο αστυνομικό προσωπικό για τα αυτονόητα; …. Για σεβασμό στις ιδιαιτερότητές του ως εκ της φύσεως; … Για αξιοπρέπεια; … Για επαγγελματική καταξίωση;

Καλούμε τον κ. Δ/ντή να μην απαξιώνει την προσφορά τους !!!!!!!!!

Να αναγνωρίσει το εύρος της συμβολής των γυναικών συναδέλφων μας στην επίτευξη του αστυνομικού έργου.

Η φυσική ηγεσία , παρακαλείται όπως λάβει θέση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης