Ανακοινώσεις Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Ωράριο υπηρεσίας στο ΣΤΕΚ Μέστης

Με αφορμή την τελευταία διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με θέμα τον επαναπροσδιορισμό των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, βάσει της οποίας διατάσσονται αστυνομικοί της Δ. Α. Ξάνθης να εκτελούν υπηρεσία εκτός έδρας στην περιοχή της Μέστης Ροδόπης η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης οφείλει να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών της – συναδέλφων, που θα μεταβαίνουν στο σημείο για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Προς το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπογράφοντα της διαταγής Υποστράτηγο κ ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος εργασίας του προσωπικού υπερβαίνει του προβλεπόμενου, αφού το εργασιακό 8/ωρο της βάρδιας, μετατρέπεται σε καθημερινό 10/ωρο λόγω του αναγκαίου χρόνου μετάβασης και επιστροφής, ο οποίος νομοθετικά λογίζεται ως χρόνος εργασίας, καθώς και ότι οι εκτός έδρας αποζημιώσεις θα καταβάλλονται σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Όσο για την ορθότητα της διαταγής η Ένωση μας θεωρεί ότι κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, διότι ο Νομός της Ξάνθης θα στερηθεί των υπηρεσιών τριάντα αστυνομικών που θα απασχολούνται στην Δ.Α. Ροδόπης. Για περαιτέρω επιχειρηματολογία της θέσης του σωματείου θα ακολουθήσει εντός των ημερών δελτίο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ