Ανακοινώσεις Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Αστυνομίας Ξάνθης

Τη Δευτέρα, 03-12-2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης συναντήθηκε με τον νέο Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ Χρήστο στο γραφείου του ιδίου, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και να τον καλωσορίσει στην πόλη της Ξάνθης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εκτέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, με την σοβαρή έλλειψη επί της οργανικής δύναμης της Διεύθυνσης να αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα, την ώρα που οι απαιτήσεις του Αρχηγείου καθημερινά αυξάνονται.

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν οι δυσκολίες εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης με την κωδική ονομασία «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» σε συνδυασμό με αυτό της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, καθώς όλες οι υπηρεσίες αποδυναμώνονται για να ανταποκριθούν στις νέες διαταγές της ηγεσίας. Καλούμαστε να καλύψουμε βάρδιες, σε εβδομαδιαία βάση, σε περιοχές οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται εγκληματογόνες, με μικρό αριθμό κατοίκων (κυρίως οι ορεινές) και στις οποίες υπάρχει ήδη η παρουσία των Κ.Α.Μ. με  εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας. Διατάσσεται καθημερινά ενίσχυση για τις περιπολίες και για τα ΣΤΕΚ Μεστης από Υπηρεσίες της έδρας που ουσιαστικά λειτουργούν με ημίμετρα και καθιστούν κι αυτές στο σημείο να μην μπορούν να παράγουν αστυνόμευση εντός της πόλης. Ζητήσαμε από τον κ. Διευθυντή να κατατεθεί πρόταση ότι η Δ.Α. Ξάνθης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις νέες Διαταγές.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποστήριξης και στην κατάσταση των περιπολικών οχημάτων, καθώς καλούνται καθημερινά οι συνάδελφοί μας να εκτελέσουν υπηρεσία, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Καταστήσαμε σαφές στον κύριο Διευθυντή ότι πρώτιστο μέλημα του σωματείου είναι η ασφάλεια των συναδέλφων.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα ήταν η μη τήρηση του Π.Δ. 173/13 για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας. Ζητήσαμε από τον κ. Διευθυντή να βρεθεί τρόπος ώστε η Δ/γή ενίσχυσης των υπηρεσιών υπαίθρου να περιλαμβάνει όλη την εβδομάδα. Επιπλέον ζητήσαμε να τηρούνται όλα τα προεδρικά διατάγματα για τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού.

Ο κύριος Διευθυντής, ακούγοντας με προσοχή όλα όσα του αναλύθηκαν, δήλωσε πως κατανοεί τα εκτεθέντα προβλήματα και έδειξε πρόθυμος να επιλύσει όσα άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Για δε το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» δήλωσε ότι θα υπάρξει στο μέλλον επαναξιολόγηση – επαναπροσδιορισμός από το Αρχηγείο.

Επιπλέον σκοπεύει να μεταβεί σε όλες τις Υπηρεσίες της Δ.Α. για να δει από κοντά τα προβλήματα των Υπηρεσιών και να συνομιλήσει με τους συναδέλφους.