Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 01-02-2019 αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα αυτής, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να τεθούν υπόψη του τα προβλήματα που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Η συνάντηση διήρκεσε πέραν της μιας ώρας, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Α.Ε.Α. Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης καθώς και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος.

Αρχικά ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για την ενίσχυση της Διεύθυνσής μας με τις θέσεις που προκηρύχτηκαν προς κάλυψη κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας όμως ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης της Διεύθυνσής μας είναι μεγάλο και χρήζει περαιτέρω ενίσχυσης. Ειδικότερα τέθηκε υπόψη του κ. Αρχηγού η συνεχής μείωση των αστυνομικών που αποσπώνται στην Ξάνθη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συμπεριλαμβανομένης και της φύλαξης του Κέντρου Κράτησης, καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί. Τέλος εκφράσαμε τους έντονους προβληματισμούς μας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς και την κατάσταση του στόλου των υπηρεσιακών μας οχημάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός έδειξε να κατανοεί πλήρως τα προβλήματά μας και για την ενίσχυση της Διεύθυνσής μας δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, προσπαθώντας να δώσει μια λύση. Για το θέμα του κτιρίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας ενημέρωσε ότι θα επιδιώξει επαφές με πολιτικούς φορείς προς επίλυση του θέματος. Για το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων, ο κ. Αρχηγός, μας ενημέρωσε ότι προωθείται μέσω του Αρχηγείου μελέτη, που σκοπό έχει να αναδείξει πως το κόστος συντήρησης και επισκευής των υπηρεσιακών οχημάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό της προμήθειας νέων. Αφού τύχει της αποδοχής από την κυβέρνηση αλλά και παράλληλα με διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν, ο στόλος των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας θα ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, παραδόθηκε υπόμνημα στον κ. Αρχηγό με τα προβλήματα της Δ.Α. Ξάνθης και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε διότι αφουγκράστηκε την αγωνία μας για τα προβλήματά μας, δεσμευόμενος να τα εξετάσει.