Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Συνάντηση Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης με τον Αρχηγό του Σώματος και τον Γ.Ε.Α.Β.Ε.

Ξάνθη, 8 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο επίσκεψης της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας στην έδρα της Γενικής στην Κομοτηνή αλλά και στην πόλη μας, αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης πραγματοποίησε συναντήσεις τη Δευτέρα 6 Μαΐου και Τρίτη 7 Μαΐου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ και το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, εκ των οποίων στη δεύτερη παρόντες ήταν και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ καθώς και ο Δ/ντής Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ειλικρινή και φιλικό κλίμα, στις οποίες τέθηκαν υπόψη στον κ. Αρχηγό και στον Επιθεωρητή του Σώματος, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στην έλλειψη προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ξάνθης, όπως αποτυπώνεται με τις πενήντα δύο (52) κενές οργανικές θέσεις σε χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο σε συνδυασμό με την αυστηρή εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης “ΠΕΡΣΕΑΣ”, έχει εξουθενώσει το προσωπικό. Στις ήδη αυξημένες απαιτήσεις έρχονται να προστεθούν οι ολοένα μειούμενες αποσπάσεις για την φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών καθώς και η έξαρση των μεταναστευτικών ροών, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το προσωπικό.

Από πλευράς μας προτάθηκαν διάφορες λύσεις, τις οποίες ο κ. Αρχηγός με ικανοποίηση δέχτηκε να εξετάσει και να υλοποιήσει, όπου είναι εφικτό. Συγκεκριμένα ο κ. Αρχηγός, μας ενημέρωσε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Διευθυντές Αστυνομίας και τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Περιφέρειάς μας για την αξιολόγηση του σχεδίου “ΠΕΡΣΕΑΣ” και επανασχεδιασμό του, όπου κριθεί αναγκαίο, με τη βασική ιδέα του σχεδίου να παραμένει η εμφανής αστυνόμευση και τη βασική μας πρόταση να είναι οι ορεινές περιοχές του Νομού μας να αστυνομεύονται και από τις κινητές αστυνομικές μονάδες, χωρίς να απαιτείται η καθημερινή ενίσχυση των τμημάτων.

Στη συνέχεια, μας ενημέρωσε πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ιδρυθεί Διεύθυνση Αλλοδαπών στην περιοχή του Έβρου, η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και εν συνεχεία το σχέδιο αντιμετώπισης θα τεθεί υπό συζήτηση, με την πρότασή μας να είναι η δραστηριοποίηση των αστυνομικών σε σταθερά σημεία ελέγχου εντός των ορίων των Διευθύνσεών τους.

Η ενίσχυση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. και του Τ.Σ.Φ. Ξάνθης, καθώς και η ένταξη της Διεύθυνσής μας στο πρόγραμμα “ΑΣΠΙΔΑ” για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ήταν ακόμη ένα βασικό μας αίτημα προς τον κ. Αρχηγό, που δέχτηκε να εξετάσει και υλοποιήσει με αριθμό αποσπασμένων ικανό, να στερηθεί κάποια άλλη Διεύθυνση της χώρας, επικεντρώνοντας κυρίως σε τμήματα συνοριακής φύλαξης της υπόλοιπης χώρας, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια με εμάς προβλήματα.

Τέλος υπήρξε από πλευράς μας ενημέρωση προς τον κ. Αρχηγό για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Ένωσή μας για το θέμα του κτιρίου της Δ.Α. Ξάνθης. Αφού αναλύθηκαν όλες μας οι κινήσεις, ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό η παρέμβασή του για τις όσο το δυνατόν πιο γρήγορες ενέργειες του Αρχηγείου, προκειμένου να δρομολογηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Για όλα τα ανωτέρω ζητήματα επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα στον κ. Αρχηγό, όπου αναλύονται τα προβλήματα και προτείνονται σχετικές λύσεις, με τις δυο πλευρές να ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο προσεχές μέλλον.

Ακόμη, σχετικό υπόμνημα παραδόθηκε και στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Όλγα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό της Ξάνθης καθώς και τις θέσεις της Ένωσης μας για θεσμικά ζητήματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης