Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Απογευματινές ώρες της 23-10-2019 ο Πρόεδρος με τον Γενικό Γραμματέα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης συναντήθηκαν με τον κύριο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ στο γραφείο του τελευταίου.

Αφού του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, ακολούθησε μια πολύωρη συζήτηση, την οποία μονοπώλησε το σοβαρό θέμα της έλλειψης προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, με ό,τι προβλήματα αυτό δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στο Προαναχωρησιακο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της Ξάνθης καθώς και οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της Γενικής Περιφ. Αστυν. Δ/νσης Ανατ. Μακ-Θρ. στα πλαίσια αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στο νομό μας, οι οποίες (διαταγές) έχουν φέρει μια γενικότερη σύγχυση σε ολόκληρη την Αστυνομική Διεύθυνση.

Επί του θέματος προτάθηκε από πλευράς μας στον κύριο Αρχηγό η ενίσχυσή μας είτε με την ένταξη της Διεύθυνσής μας σε πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Ταμείων είτε αδαπάνως για το Δημόσιο κατόπιν σχετικής Διαταγής. Ο κύριος Αρχηγός έδειξε να κατανοεί και να γνωρίζει τα προβλήματά μας και μας υποσχέθηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ενίσχυσή μας, χωρίς να διαταραχτούν οι υπηρεσιακές ανάγκες της πρωτεύουσας.

Επιμείναμε στο θέμα και για αυτό τον λόγο, προσκαλέσαμε τον ίδιο να διαπιστώσει κι αυτός τα λεγόμενά μας και την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ακόμη ζητήσαμε από τον ίδιο να παρέμβει ως προς την δικαιότερη κατανομή των απαιτήσεων εντός της Γενικής μας και να συζητήσει για τον επανασχεδιασμό του σχεδίου αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, καθώς η παρούσα κατάσταση με την συγκρότηση συνεργείων (ΣΤΕΚ) έχει εξαντλήσει το προσωπικό και κρίνεται αναποτελεσματική, για εμάς. Δεσμεύτηκε να δει προσωπικά ο ίδιος το θέμα και να συζητήσει με τον Γενικό για πιθανή μεταβολή του σχεδίου.

Τέλος τα θέματα των κτιριακών μας εγκαταστάσεων και της ελλιπούς  υλικοτεχνικής υποδομής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης ήταν τα αυτά για τα οποία άμεσα ο Αρχηγός δεσμεύτηκε να εξετάσει και να δώσει λύσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης, ανανεώνοντας το ραντεβού, ελπίζοντας με λιγότερα προβλήματα για όλους μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης