Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Συμβουλές προς πολίτες – προσέλευση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας

Αρ. Πρωτ : 72/2020

Ξάνθη, 19 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την χρονική αυτή περίοδο της έκτακτης ανάγκης που βιώνει η χώρα μας λόγω εμφάνισης του κοροναϊου και ενόψει της κορύφωσης της πανδημίας, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης απευθύνεται προς τους πολίτες της Ξάνθης θέλοντας να επικοινωνήσει  τα εξής:

Αγαπητοί/ες συμπολίτες μας,

Οι Έλληνες/νίδες  Αστυνομικοί, για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που θα προκύψουν κατά τη διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πρωτίστως την υγεία μας. Έτσι θα είμαστε σε θέση να σταθούμε δίπλα σας, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας, 365 ημέρες το χρόνο.

Προκειμένου λοιπόν για την προστασία της υγείας μας αλλά και της δικής σας, σας καλούμε να τηρήσετε τους κάτωθι απλούς κανόνες:

  1. Αποφύγετε να επισκέπτεστε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες χωρίς σοβαρό λόγο. Προτιμήστε να τηλεφωνήσετε στις αρμόδιες Υπηρεσίες προς επίλυση των θεμάτων που σας απασχολούν. Ήδη τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων εξυπηρετούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
  2. Εάν όμως υπάρχει η απόλυτη ανάγκη να επισκεφτείτε μια Αστυνομική Υπηρεσία, ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες των Αστυνομικών στις εισόδους των Υπηρεσιών.
  3. Αποφύγετε τον συνωστισμό μέσα στους χώρους εργασίας, κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τους λοιπούς πολίτες και καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μάσκα.
  4. Αποφύγετε να καλείτε το Κέντρο “100” χωρίς σοβαρό λόγο ή για να ζητήσετε πληροφορίες που δεν αφορούν την Αστυνομία. Ενδεχομένως εκείνη την ώρα κάποιος συνάνθρωπός μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη να επικοινωνήσει με το “100”.
  5. Αποφύγετε τα επισκεπτήρια σε κρατητήρια και κέντρα κράτησης και μην παραδίδετε φαγητά και είδη ρουχισμού για τη διασφάλιση της υγείας τόσο των κρατουμένων, όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων φρούρησης.

Παρακαλούμε τηρήστε τους παραπάνω κανόνες για να μπορούμε να είμαστε υγιείς και να προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης