Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Ανήμερα της εορτής (20-10-2020) τελέστηκε στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Δ/ντής κ. Πασχάλης ΓΙΩΡΗΣ συνοδευόμενος από Αξιωματικούς Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ/νσης, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών ενώ το Σωματείο μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Γραμματέας αυτού.

Από τον Υπασπιστή της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης αναγνώσθηκε στο τέλος της δοξολογίας, η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τελέστηκε την παραμονή (19-10), στο ναΰδριο του προαύλιου χώρου της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, μερίμνη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αιρετών αρχόντων του τόπου, ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Δ/ντής κ. Πασχάλης ΓΙΩΡΗΣ, Αξιωματικοί – Υπαξιωματικοί της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, απόστρατοι του Σώματος καθώς και απλοί πολίτες.

Ο Σεβασμιότατος παίρνοντας τον λόγο, ευχήθηκε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σωματική υγεία και ψυχικό σθένος προκειμένου ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους. Μετά τον εσπερινό τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη εκλιπόντων συναδέλφων μας.

Ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης, τηρουμένων των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού.

Με αφορμή την εορτή του Προστάτη του Σώματος, οι συνάδελφοι από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συμμετείχαν ενεργά το πρωί της 19-10-2020 στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.