Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Συνάντηση με κ. Γενικό Περιφερειακό Αστυν. Δ/ντή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Περιφερειακού Αστυν. Δ/ντή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Ταξιάρχου κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ στο Αστυνομικό Μέγαρο Ξάνθης, ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Γραμματέας της Ένωσής μας είχαν συνάντηση μαζί του προκειμένου τεθούν υπόψη του τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς του νομού μας.
Αρχικά και πριν τη συζήτηση, ο κ. Ταξίαρχος ζήτησε να μεταφέρουμε στους συναδέλφους την εκτίμησή του και τις ευχαριστίες του στους συναδέλφους, για την επιτυχή αναχαίτιση των παράτυπων μεταναστευτικών ομάδων, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, στον Έβρο αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθ’ όλο το προηγούμενο έτος. Αφού τον διαβεβαιώσαμε πως θα διαβιβαστούν οι ευχαριστίες του στους συναδέλφους μας, σταθήκαμε ιδιαίτερα στην κόπωση του προσωπικού, το οποίο καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει των καθημερινών απαιτήσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Γενικός αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Διεύθυνσής μας με 100 Συνοριακούς Φύλακες, οι οποίοι, εντός του επόμενου μήνα και μετά το πέρας της πρακτικής τους εκπαίδευσης, θα τοποθετηθούν. Στο σημείο αυτό ζητήσαμε από τον κ. Ταξίαρχο, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενισχυθεί το Τ.Σ.Φ. Ξάνθης από μικρό αριθμό νέων ΣΦ για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών αλλά και γενικώς επιχειρησιακών δράσεων που άπτονται της αποστολής του. Εξηγήσαμε ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί ουσιαστικά η Δ/νση, απεμπλέκοντας τις δυνάμεις τροχαίας και περιφερειακών τμημάτων ώστε να διατεθούν στην κύρια αποστολή τους και πως η πρόταση αυτή δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Ν. 4647/2019 που αφορά τις λεπτομέρειες πρόσληψής τους.
Ο κ. Γενικός συμφώνησε με το σκεπτικό μας και δεσμεύτηκε πως θα διαβιβάσει την πρότασή μας προς την ηγεσία, παρεμβαίνοντας και ο ίδιος για την εφαρμογή της.
Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα κατέθεσε τις προτάσεις της, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου των μελών της και ποτέ εις βάρος κανενός άλλου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης