Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Επειδή οι καλές προσπάθειες πρέπει να αναγνωρίζονται …

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ξάνθης, στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό της Υπηρεσίας, να εκπαιδευτούν οι νεοτοποθετημένοι ΣΦ (ΟΧ) προκειμένου ανταποκριθούν αποδοτικότερα στα καθήκοντά τους.

Ας αναλογιστούμε ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι μπορεί τώρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη φύλαξη κρατουμένων εντός των εγκαταστάσεων του ΠΡΟΚΕΚΑ, ωστόσο στο μέλλον πιθανών να είμαστε συνεργάτες με τα ίδια καθήκοντα. Οπότε καθίστατο επιτακτική η ανάγκη να εκπαιδευτούν σε αστυνομικές πρακτικές και τεχνικές στον εργασιακό μας χώρο.

Συγχαρητήρια αξίζουν τα μέλη της ένωσής μας Υ/Α ΚΟΥΡΤΗΣ Χρήστος, Ανθ. ΝΤΖΟΥΜΑΝΗΣ Απόστολος, Αρχ. ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ Παύλος της παραπάνω Υπηρεσίας που διέθεσαν τον ελεύθερο τους χρόνο (ευρισκόμενοι εκτός υπηρεσίας) προκειμένου να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους νέους ΣΦ αλλά και οι συνάδελφοι από την ενισχυτική δύναμη του ΠΡΟΚΕΚΑ: ΚΑΡΑΠΑΝΤΖΙΔΗΣ Γεώργιος, ΜΟΥΧΑΚΗΣ Αθανάσιος, ΧΟΛΟΓΓΟΥΝΗΣ Γεώργιος, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Μιχαήλ που επίσης συμμετείχαν στην εκπαίδευση, συνεπικουρώντας αυτή την προσπάθεια.

Άξιος συγχαρητηρίων και ο Αρχ. ΚΟΡΔΙΑΣ Κων/νος, εκπαιδευτής της Δ/νσής μας, ο οποίος εκτός Υπηρεσίας κι αυτός, συνέβαλε σε μέρος της εκπαίδευσης μεταδίδοντας τις γνώσεις του επί του αντικειμένου.

Οι εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της παραπάνω Υπηρεσίας καθώς και στο κλειστό γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ξάνθης, εστίασαν στα παρακάτω αντικείμενα:

  • ανάπτυξη σχεδίου εισόδου ομάδων ετοιμότητας σε πτέρυγες κράτησης του Κέντρου και ειδικότερα σε εξωτερικό χώρο αυτών προς αποτροπή εξέγερσης κρατούμενων
  • απομάκρυνση προβληματικού – ταραχοποιού κρατούμενου από πτέρυγα κράτησης
  • λαβές συνοδείας
  • τρόποι χειροπέδησης
  • ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών ή γενικευμένων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο ή απειλούν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Κέντρου Κράτησης έως ότου μεταβούν ενισχύσεις από το Κέντρο R/T
  • ανάπτυξη θεωρίας για τη λειτουργία του Κέντρου
  • ανάλυση αστυνομικής δεοντολογίας

Μάλιστα, νέα εκπαίδευση θα λάβει χώρα από 26 έως 29 Ιουλίου.

Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι εκπαιδεύσεις «απέδωσαν καρπούς» καθώς σε χθεσινό περιστατικό – επεισόδιο με κρατουμένους εντός του ΠΡΟΚΕΚΑ, οι Αστυνομικοί και Συνοριακοί Φύλακες των ομάδων ετοιμότητας ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία, ακινητοποιώντας και απομακρύνοντας τον προβληματικό κρατούμενο, με αποτέλεσμα να επέλθει η ομαλότητα και να μην κλιμακωθεί το επεισόδιο σε εξέγερση των υπολοίπων κρατουμένων.

Εμείς από την πλευρά μας θα πούμε μπράβο στους εκπαιδευμένους που επάξια χειρίστηκαν την κατάσταση, αποδεικνύοντας ότι δεν πήγε χαμένος ο μεγάλος τους μόχθος κατά την εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό μέρους των εκπαιδεύσεων.