Ανακοινώσεις Άρθρα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Σοβαρές παραλείψεις της Διοίκησης Καβάλας

Χθες 21-12-2021, για αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Καβάλα, ζητήθηκε από την οικεία αστυνομική Διεύθυνση η ενίσχυσή της, καθώς ανέμενε επεισόδια στα εργοστάσια πετρελαίου μετά από κατάληψη του χώρου από εργαζομένους.
Η Διμοιρία Υποστήριξης της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης ξεκίνησε από την έδρα της την 05:00 για να αναλάβει καθήκοντα στην Καβάλα την 06:00, όπως
είχε οριστεί και να λήξει την βάρδιά της την 14:00, με άμεση επιστροφή της στην έδρα. Οι συνάδελφοί όμως, για λόγους που μόνο η τοπική διοίκηση γνωρίζει, διατάχθηκαν να παραμείνουν στο σημείο. Οι ώρες περνούσαν με τους συναδέλφους μας να ταλαιπωρούνται, άνευ λόγου και αιτίας, καθώς δεν υπήρχαν επεισόδια σε εξέλιξη και οι καταληψίες είχαν ήδη συλληφθεί. Να προσθέσουμε επιπλέον ότι ενώ είχαν σταλεί ενισχύσεις και από άλλους νομούς μέσα στην ημέρα, ωστόσο η τοπική διοίκηση δεν αποδέσμευσε καμιά από τις Διμοιρίες που επιχειρούσαν από το πρωί.

Εν τέλει και έπειτα από αρκετή ταλαιπωρία και καταπόνηση των αστυνομικών δυνάμεων, μετά από 17 ολόκληρες ώρες δόθηκε η αποδέσμευση, με την μέριμνα της τοπικής διοίκησης να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, δίνοντας στους συναδέλφους μόνο ένα σάντουιτς, ένα μήλο και ένα νερό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και το γεγονός ότι παρόλο που γνώριζαν ότι υπήρχαν εντός των εγκαταστάσεων επικίνδυνα για την υγεία στοιχεία, πλην όμως η διοίκηση δεν προέβηκε σε κάποια ενέργεια όπως να χορηγηθεί ειδικός εξοπλισμός ή να απομακρυνθούν οι συνάδελφοι. Μάλιστα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου προκειμένου να ματαιώσουν την αστυνομική επιχείρηση προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδροθείου, το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά όλοι μας..

Κατασπατάληση δυνάμεων, ταλαιπωρία συναδέλφων, ενδεχόμενος κίνδυνος της υγείας τους από την καταφανέστατη αδυναμία της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Μια εξόφθαλμη αδιαφορία για τις ζωές τόσων συναδέλφων που ακόμη και αυτές τις γιορτινές μέρες δεν μπορούν να σχεδιάσουν τίποτα με τις οικογένειες τους.

Ζητούμε από την ηγεσία του σώματος να αναζητήσει ευθύνες καθώς και τους υπεύθυνους για τις χθεσινές απάνθρωπες συνθήκες που βίωσαν οι συνάδελφοί μας εξαιτίας των παραλείψεων της τοπικής διοίκησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης