Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου – Προστάτη του Σώματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης τίμησε και φέτος την μνήμη του ενδόξου Μεγαλομάρτυρα της Αγίας μας Εκκλησίας και προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος, με την αφοσίωσή του στην ειρήνη και στην ασφάλεια των πολιτών και με την αυτοθυσία του στο βωμό του καθήκοντος, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο για κάθε αστυνομικό.

Το απόγευμα της 19-10-2022 τελέστηκε στο ομώνυμο ναΰδριο του αύλιου χώρου της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.  Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος εξήρε την προσφορά των Αστυνομικών και μάλιστα τόνισε πως αυτή αναγνωρίζεται από όλη την κοινωνία. Ευχήθηκε μεταξύ άλλων υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο μας.

Στον εσπερινό παρευρέθηκαν, τιμώντας μας με την παρουσία τους, οι: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ.  Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, κ. Δημήτριος Δόντσος, Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, Βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής κ. Μπουρχάν Νετζαντή Μπαράν, πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννακίδης Στάθης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικός Δ/ντής κ. Πασχάλης ΓΙΩΡΗΣ, Διοικητές Αξιωματικοί των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ξάνθης, λοιποί Αξιωματικοί & Υπαξιωματικοί της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνάδελφοί μας απόστρατοι του Σώματος καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης τηρουμένων των υγειονομικών.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να τιμήσουμε μαζί την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου αλλά και τους συναδέλφους μας (αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς, συνοριακούς φύλακες και πολιτικούς υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας) για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.