Υπηρεσιακά Νέα Σ.Κ.Α.Ξ.  

Αποτίμηση της επίσκεψης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε Λάρισα και Κατερίνη την Τρίτη, 12.5.2015. Την Τετάρτη, 13.5.2015, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, ενώ την Πέμπτη 14.5.2015 βρέθηκε στην Ξάνθη. Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευε ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων και των επαφών του έχει ως εξής:

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός βρέθηκε στη Λάρισα. Ειδικότερα, επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος και ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάκος. Εκεί, συνάντησε τους Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών, καθώς και Αξιωματικούς και μετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας, όπου προήδρευσε σύσκεψης με τους Διοικητές των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφέρειας, με θέμα την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Αποστόλη Καλογιάννη, με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα της πόλης, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε αστυνομία και πυροσβεστική, η αντιπυρική περίοδος και ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών με το Δήμο. Να σημειωθεί ότι το πρωί είχε συναντηθεί και συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για ειδικά θέματα.

Επόμενος σταθμός του Αναπληρωτή Υπουργού ήταν η Κατερίνη. Εκεί, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή και το προσωπικό. Εν συνεχεία, ο κ. Πανούσης συνάντησε το Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Σάββα Χιονίδη.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Το πρωί της Τετάρτης (13.5.2015), ο κ. Πανούσης βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά, βρέθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης. Εκεί, συναντήθηκε με Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και Αξιωματικούς και συζήτησαν για τα ζητήματα που αφορούν στην αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή. Συνάντηση είχε και με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας, που του εξέθεσαν τα προβλήματα των αστυνομικών της περιοχής.

Αμέσως μετά, ο Αναπληρωτής Υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Διοικητές των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, που έχει πρόσφατα ανεγερθεί. Σε όλες τις παραπάνω επισκέψεις ο κ. Πανούσης συνοδευόταν από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημοσθένη Αναγνωστάκη.

Ακολούθως, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και το ενδεχόμενο κατάρτισης Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αστυνόμευση της πόλης. Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Κατά τη συνάντηση αποτυπώθηκαν τα προβλήματα της Περιφέρειας όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου και αποφασίστηκε κοινή δράση για την αντιμετώπισή τους.

Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στην Κομοτηνή. Στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρανάς. Επίσης, συναντήθηκε με αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και συζήτησε ζητήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος. Οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι ακολούθησαν το πρόγραμμα επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, πραγματοποιούν επίσης επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα, συνοδευόμενοι αντίστοιχα από τον Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου. Επίσης, συναντήθηκε με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος όλων των βαθμίδων και συζήτησε θέματα λειτουργικότητας και ετοιμότητας των Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Έπειτα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κομοτηνής και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γεώργιο Πετρίδη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ.

Αμέσως μετά, παραβρέθηκε στην υποδοχή και περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» για την 95η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής. Εκεί συναντήθηκε και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη.

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπήρξε κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2015, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, με θέμα «Ελευθερίες – Ασφάλεια – Δικαιοσύνη: Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας».

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής. Εκεί, είχε συνάντηση με Αξιωματικούς και λοιπό προσωπικό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επισκέψεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Πύραρχος Αντώνιος Σπανός.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 μέχρι την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικότερα ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Αναγνωστάκη είχε ως εξής:

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Την πρώτη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε αρχικά το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με τον οποίο συζήτησε για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος και ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο. Εκεί πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη, σχετικά με το έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα της χώρας μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστάκης περιηγήθηκε με πλωτό μέσο στο κυνηγετικό περίπτερο Έβρου, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ποτάμι του Έβρου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας και στη συνέχεια μετέβη στο τεχνητό εμπόδιο (φράχτη) στον Έβρο, όπου είδε την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Στο τέλος της πρώτης μέρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης μετέβη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και το Προαναχωρησιακό Κέντρο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Την Τετάρτη, ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς. Στη συνέχεια, μετέβη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συνάντηση είχε, επίσης, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Σωματείων (ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ). Στη συνέχεια μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου ενημερώθηκε από την Διοικήτρια του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος για τις δραστηριότητές του.

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στην Κομοτηνή και συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, στην επίσκεψή που πραγματοποίησε στην πόλη.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Αναγνωστάκης συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, όπου τους υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής, ενημερώθηκαν για ζητήματα της Διεύθυνσης και συζήτησαν με αστυνομικούς και προσωπικό.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Κέντρου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους υπαλλήλους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Σμίνθη, όπου βρέθηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της περιοχής και ο κ. Αναγνωστάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητά της. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μύκης, κ. Τζεμήλ Καπζά.

Στη συνέχεια, ο κ. Γενικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου, όπου ενημερώθηκε από τους επικεφαλής Αξιωματικούς και ακολούθως, συνάντησε φορείς του χωριού.

Επόμενος σταθμός ήταν η Καβάλα, όπου επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Ταξίαρχο Αβραάμ Κοσκερίδη και συζήτησε με τους Αξιωματικούς και το λοιπό προσωπικό.

Τελευταίος σταθμός της ημέρας ήταν η Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου ο κ. Αναγνωστάκης απήυθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή. Κατά την παραμονή του στο Συνέδριο συνομίλησε με την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας. Επιπλέον, συνάντησε τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ταξίαρχο Αριστοτέλη Μανωλά, εκπροσώπους Αστυνομικών ξένων χωρών, καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Τάσιο.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και συνάντησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Βασίλειο Μωυσίδη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη, καθώς και Αξιωματικούς και προσωπικό. Σε σύσκεψη που ακολούθησε, με υπηρεσιακούς παράγοντες ο κ. Αναγνωστάκης ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε και συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας και ακολούθως, μετέβη στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή και το προσωπικό της Υπηρεσίας.

Τέλος, στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ο κ. Γενικός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους Αξιωματικούς και άλλους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσου Μαυρόπουλου στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, βρέθηκε το διάστημα 12.5.2015-15.5.2015 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς. Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας συνόδευσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Μαυρόπουλου έχει ως εξής:

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο κ. Μαυρόπουλος επισκέφθηκε υπηρεσίες της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των επισκέψεων, λόγω και της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, συναντήθηκε και συζήτησε για θέματα λειτουργικότητας και ετοιμότητας των Υπηρεσιών με τις Διοικήσεις και το προσωπικό τους, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, καθώς και στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σουφλίου και Δικαίων.

Επίσης, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Σουφλίου και Ορεστιάδας, συζητώντας για θέματα και προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά και για μέτρα και ενέργειες που ενισχύουν την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Την Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Χρυσούπολης και Δράμας, καθώς και το Κλιμάκιο Σαππών, όπου συναντήθηκε με τους Διοικητές και το προσωπικό των Υπηρεσιών και αντάλλαξε απόψεις προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά την αντιπυρική περίοδο, ώστε να υπάρχουν εγκαίρως βελτιωτικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του, ο κ. Μαυρόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει για τρέχοντα θέματα που αφορούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Π.Σ. συνάντησαν στην Κομοτηνή και ακολούθησαν κοινό πρόγραμμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Μετά την κοινή επίσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης, στις 14 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου συνέχισαν τις επισκέψεις τους και σε άλλες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπως τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σταυρούπολης, Παρανεστίου και Νευροκοπίου, ενώ την ίδια μέρα επισκέφθηκαν και το Π.Κ. Άνω Ποροΐων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενος πάντα από τον Αρχηγό του Π.Σ. επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και τη Διοίκηση των Π.Υ. της πόλης, όπου τους υποδέχθηκε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης. Επίσης επισκέφθηκαν το Συνεργείο Πυροσβεστικών Οχημάτων που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και για τις επισκευές που πραγματοποιούνται σε οχήματα απ’ όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Οι επισκέψεις στην Κεντρική Μακεδονία, ολοκληρώθηκαν με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Γιαννιτσών, Έδεσσας και Λιτοχώρου.

Σε όλες τις συναντήσεις που είχαν με τους Διοικητές και το προσωπικό των Υπηρεσιών, ο κ. Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Π.Σ., συζήτησαν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας που προκύπτουν κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ έγιναν προτάσεις για άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του, ο κ. Μαυρόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει για τρέχοντα θέματα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριο και τη Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου.

ΠΗΓΗ http://www.candianews.gr