Ανακοινώσεις Άρθρα Δελτίο Τύπου Σ.Κ.Α.Ξ.  

”Αναδιάρθρωση” της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό Ξάνθης

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό μας ο Αστυνομικός Σταθμός Ευλάλου θα αναβαθμιζόταν σε Αστυνομικό Τμήμα Τοπείρου, στο άκουσμα του οποίου ήμασταν οι πρώτοι που επικροτήσαμε αυτή την κίνηση, αντιλαμβανόμενοι τις υπηρεσιακές ανάγκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάδερφοι στον Αστυνομικό Σταθμό Ευλάλου. Από την άλλη θεωρείται αυτονόητο ότι η εξυπηρέτηση πλέον των πολιτών του Δήμου Τοπείρου θα ήταν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.

Φτάνοντας αισίως στα μέσα του Ιουνίου και όντας πλέον Αστυνομικό Τμήμα Τοπείρου κανένα από τα προβλήματα των συναδέρφων δεν έχει λυθεί, αντιθέτως προστέθηκαν ακόμη περισσότερα. Σε σχετική διαταγή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε ότι σε όποια Αστυνομική Διεύθυνση ανά την Ελλάδα μπορεί να εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση η ημερομηνία θα ήταν στις 02 Ιουνίου και έπειτα, με την προϋπόθεση ότι όλα θα ήταν έτοιμα, κάτι το οποίο είναι και το αυτονόητο. Συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Τοπείρου μέχρι και σήμερα καμία δαπάνη δεν πραγματοποιήθηκε πάρα μόνο η σφραγίδα του Τμήματος μιας και χωρίς αυτήν δεν υφίσταται τμήμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και κατόπιν διαταγής του Αστυνομικού μας Διευθυντή η έναρξη λειτουργίας του εν λόγω τμήματος ορίστηκε η 2η του μήνα Ιουνίου, χωρίς να έχουν προβλεφθεί τα άκρως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία ενός αστυνομικού τμήματος. Για παράδειγμα ταυτότητες των πολιτών του Δήμου Τοπείρου δεν εκδίδονται από το τμήμα, διότι δεν έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα μηχανήματα, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των δημοτών να συνεχίσει αφού υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων, όπως μετονομάστηκε το πρώην αστυνομικό τμήμα Γενισέας, χωρίς και αυτό να διαθέτει την απαραίτητη σφραγίδα με την νέα ονομασία του. Ακόμη δεν υπάρχει δεκαεπτά (17) μέρες μετά το αστυνομικό δίκτυο, το οποίο σε όλα τα αστυνομικά τμήματα είναι απαραίτητο για τις υπηρεσιακές ενέργειες, αναγκάζοντας τους συναδέρφους να πρέπει να πάνε σε άλλο αστυνομικό τμήμα με το ανωτέρω δίκτυο για να μην τιμωρηθούν αν οι υπηρεσιακές ενέργειες δεν πραγματοποιηθούν εντός κάποιου χρονικού περιορισμού. Φυσικά όλα αυτά επιβαρύνουν καθημερινά την υπηρεσιακή ζωή των αστυνομικών και όλα αυτά γιατί;

Στην εποχή που βιώνουμε όλοι αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία εύρεσης χρημάτων άλλα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την έγκριση δαπανών για μεταθέσεις κατόπιν πρωτοβουλίας της Υπηρεσίας, οι οποίες απαιτούν δαπάνες δημοσίου. Αν η αναδιάρθρωση σχεδιάστηκε από την ηγεσία στα μνημονιακά πρότυπα θα μπορούσε ο εκάστοτε διευθυντής να την καθυστερήσει, μέχρις ότου εξασφαλίσει τις δαπάνες, κάτι που έγινε στις περισσότερες διευθύνσεις στην Ελλάδα.

Αλλά παρόλα τα προαναφερόμενα προβλήματα, κατά τη γνώμη μας η αναδιάρθρωση στον Τόπειρο κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση σε αντίθεση με την κατάργηση του πρώην αστυνομικού σταθμού Σελέρου, για την οποία από την αρχή είχαμε εκφράσει έντονα την διαφωνία μας. Βιώνοντας τις πρώτες μέρες της αναδιάρθρωσης οι φόβοι μας αποκτούν πλέον σάρκα και οστά καθώς η αστυνόμευση του πρώην Δήμου Σελέρου σε μια νύχτα και χωρίς καμία πρόταση μας να εισακουστεί βάρυνε την πόλη της Ξάνθης και όλους τους αστυνομικούς, όταν ένα περιπολικό αστυνομεύει σχεδόν το μισό νομό και την πλειοψηφία του πληθυσμού, όταν οι απαιτήσεις πλέον στην πόλη μας έχουν αυξηθεί πολύ.

Αφού η αναδιάρθρωση στη διεύθυνση μας υλοποιήθηκε στα «χαρτιά», σειρά έχουν τώρα οι πράξεις, με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό στη νεοσύστατη υπηρεσία και την ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ.Α. Ξάνθης με αστυνομικό προσωπικό, να είναι οι δικές μας απαιτήσεις, έτσι ώστε να μην υποβαθμιστεί και άλλο η αστυνομία στην κοινωνία της πόλης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                   ΔΡΟΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ