Ανακοινώσεις Σ.Κ.Α.Ξ.  

Αποφάσεις χωρίς σχεδιασμό.. που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας!

Ξάνθη, 19-9-2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1). Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

2). Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ  Ταξίαρχο κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ

3). Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης  Αστυν. Διευθυντή κ. Πασχάλη ΓΙΩΡΗ

 

Λίγες μέρες μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Μόρια Μυτιλήνης, διατάχθηκε από την φυσική μας ηγεσία η μεταγωγή 34 κρατουμένων και η φύλαξή τους στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης.

Δεν θα κρίνουμε το επιχειρησιακό κομμάτι καθώς δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση, αλλά αυτή η κίνηση γεννά ερωτήματα.

Κύριοι, έχετε διαβάσει τις καταγγελίες της Ένωσης περί υποστελέχωσης του εν λόγω Κέντρου???

Έχετε λάβει ποτέ τις αναφορές για την ελλιπή φύλαξη του κέντρου από τη διοίκησή του???

Αν ναι, τις έχετε λάβει σοβαρά ή παίζετε με τις πιθανότητες να δημιουργηθεί μια έκρυθμη κατάσταση κι εδώ??? Η πιθανότητα απόδρασης, σας αφήνει αδιάφορους???

Και για να μην μένουμε στα λόγια, σας παραθέτουμε αριθμούς..

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Κέντρο Κράτησης φυλάσσεται σε 24ωρη βάρδια από 6 αστυνομικούς, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτό για να κρατήσουν ήρεμους και ασφαλείς 180 κρατουμένους, διαφορετικών εθνικοτήτων. Αυτό το Κέντρο λειτουργεί υποδειγματικά από το 2012, χάρη στο φιλότιμο και επαγγελματισμό των συναδέλφων μας, αλλά μην παίζετε με τις πιθανότητες.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής αυτών των 34 νέων κρατουμένων θα απασχοληθεί ικανός αριθμός αστυνομικών, η υπηρεσία των οποίων άλλαξε την 23.30 ώρα της προηγούμενης ημέρας, θα απασχοληθούν πέραν του ωραρίου τους και μετά θα αφεθεί η τύχη του Κέντρου πάλι σε βάρδια μόλις 6 ατόμων. Πανάκεια πια η καταστρατήγηση του οικογενειακού προγραμματισμού και η παραβίαση των Π.Δ!!

Αποφάσεις χωρίς σχεδιασμό που έχουν αυτά τα αποτελέσματα!

Η εκ των έσω ενίσχυση, μας τελείωσε, καθώς πάλι πολλάκις με έγγραφά μας, ως Ένωση της οποίας ο θεσμικός ρόλος είναι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, σας έχουμε επισημάνει ότι η παρούσα αστυνομική δύναμη της Δ.Α. Ξάνθης δεν επαρκεί ούτε καν για τις υποχρεώσεις της αστυνόμευσης της πόλης και των οικισμών.

Έχουμε επωμιστεί το τελευταίο διάστημα τον έλεγχο για τον κορωναϊό, αποσπάσεις στον Έβρο, στα νησιά, ανήκουμε  στο δεύτερο πυλώνα ανάσχεσης μεταναστευτικών ροών, λειτουργεί ΠΡΟΚΕΚΑ στην περιοχή μας με αυξημένες υποχρεώσεις και τόσα άλλα, κυρίως πάρεργα.

 

Το δε ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης, από τότε που διέρρευσε πως θα ενισχυθεί με Συνοριακούς Φύλακες, δουλεύει σε ρυθμούς, λες και προσλήφθηκαν κιόλας!!!!!

Για τη δε μεταγωγή, τι να πούμε ??? Που αποφασίσθηκε την 21.00 ώρα της 18-09-2020 ??? Και μάλιστα χωρίς ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών!!! Ήταν αδύνατο να εγκριθεί αυτή άλλη ημέρα ??? Να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι Υπηρεσίες, να ξημερώσουν κανονικά οι συνάδελφοι???  Πόσο πρακτικά δύσκολο ήταν;

Και απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτοί οι 34 που θα μεταχθούν στο οικείο Κέντρο θεωρούνται «προβληματικοί» σύμφωνα με την ηγεσία. Μα γι’ αυτό μετάγονται άλλωστε!! Άραγε σε τι επεισόδια έχουν εμπλακεί στην Μυτιλήνη ???

Και το κυριότερο ερώτημα είναι εάν έχουν ελεγχθεί για COVID-19!!  Η΄ θα τους φέρουν έτσι θυσιάζοντας την υγεία των συναδέλφων μας αλλά και των λοιπών κρατούμενων του Κέντρου που έως τώρα δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα ??? Εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ?? Αστείο ερώτημα καθώς εάν ίδρωνε το αυτί τους δεν θα πραγματοποιούσαν την μεταγωγή.

Σταματήστε να μην υπολογίζετε την ανθρώπινη ύπαρξή μας! Σταματήστε να μας θεωρείτε απλούς αριθμούς χωρίς ανάγκες και οικογένειες

 

Οι αντοχές μας τελείωσαν…  Το φιλότιμό μας εξαντλήθηκε…

 

Βρείτε μια λύση τώρα, την οποία οφείλατε να έχετε βρει χθες!

 

Και σας τονίζουμε ότι οι 100 συνοριακοί φύλακες θα βελτιώσουν κατά πολύ τις εργασιακές συνθήκες στο Κέντρο και μόνο εκεί. Η υπόλοιπη αστυνομική διεύθυνση θα συνεχίζει να πονάει, αν δεν λάβετε την απόφαση να μας ενισχύσετε με αστυνομικούς κατά τις τακτικές μεταθέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης